تولید ظروف یکبارمصرف به روش ترموفرمینگ
ترموفرمینگ یکی از رایج ترین روشها برای تولید محصولات و ظروف یکبارمصرف پلیمری است.
این شیوه که اصطلاحا در ایران به آن گرمانرم نیز گفته می شود، به دلیل هزینه کم و سرعت بالای تولید و همچنین ضایعات پایین، در بین تولیدکنندگان این صنعت محبوب شده است.
در ادامه این مطلب از مقالات پلاستجو با ما همراه باشید تا به بررسی و شناخت روش ترموفرمینگ تولید محصولات یکبارمصرف بپردازیم.
فرآیند ترموفرمینگ چیست؟
ترموفرمینگ “ترمو (حرارت) فرمینگ (حالت دادن)” روشی است که بصورت ویژه در زمینه شکل دادن به انواع ورق های پلیمری جهت تولید ظروف یکبارمصرف کاربرد دارد.
پس از حرارت دیدن ورق پلاستیکی، ورق به لایه ای نرم و انعطاف پذیر تبدیل می شود که می توان آن را به سادگی با استفاده از دستگاه مخصوص به شکل دلخواه قالب گیری کرد.
در این روش ورق نرم شده به صورت افقی وارد قالب شده و به کمک فشار هوا و خلاء به بدنه قالب چسبیده و فرم آن را به خود میگیرد.
پس از عملیات شکل دهی ورق پلاستیکی و خنک شدن آن، از دستگاه خارج و ضایعات و پرت ایجاد شده بریده و از ورق اصلی جدا می شود تا در نهایت محصول نهایی آماده بسته بندی و عرضه گردد.
از فرآیند تولید این شیوه میتوان جهت تولید محصولات نرم و انعطاف پذیر مانند شانه تخم مرغ، لیوان و ظروف چندخانه یکبار مصرف و یا دیس و سینی و همچنین ورقهای پلیمری ضخیم جهت تولید قطعات صنعتی خودرو، وسایل الکترونیکی خانگی و تجهیزات پزشکی بهره برد.
مزایا و کاربردهای فرآیند ترموفرمینگ
یکی از مهمترین مزیت روش ترموفرمینگ برای شکل دادن به محصولات پلاستیکی سرعت بالای تولید و قالب گیری راحت می باشد که برای کارخانجات جهت تولیدات انبوه بسیار حائز اهمیت است.
همچنین برای تولید محصولات متنوع، نیازی به خرید ماشین آلات متعدد نیست و با قرارگیری ورق های پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پی وی سی و … در دستگاه می توان محصول مورد نیاز را تولید نمود.
جنس قالب ها عموما از آلومینیوم و آلیاژ بریلیوم است که هزینه های پیش تولید را در مقایسه با فرآیند تولید تزریق یا بادی که اکثرا از فولاد جهت ساخت قالب استفاده می شود کاهش می دهد.
اجزای تشکیل دهنده دستگاه ترموفرمینگ
ماشین آلات ترموفرمینگ از تنوع در طراحی و کارکرد برخوردارند ولی موارد شرح داده شده در زیر موارد اصلی است که در تمامی دستگاه ها مشترک می باشد؛
- باز کننده رول :
قطعه هیدرولیک مجهز به سیستم بالابر با توان تحمل وزن تا حدود 1200 کیلوگرم، رول ورق پلاستیکی را نگه داشته و با سیستم تنظیم کننده سرعت، مقدار مشخصی از رول را به داخل دستگاه برای انجام فرآیند قالب گیری هدایت می نماید. - واحد فرم دهی :
واحد فرم دهی، هم از طریق فشار هوا و هم از روش وکیوم یا خلا به شکل دهی رول های پلاستیکی می پردازد. - واحد برش و پانچینگ :
برخی ظروف یکبار مصرف با توجه به کاربردشان نیاز به حفره در قسمتی از ظرف دارند مانند درب لیوان مخصوص آیس پک که بوسیله این قسمت از دستگاه پانچ می شود.
همچنین واحد برش برای جداسازی قطعه های به هم چسبیده پلاستیک از یکدیگر و آماده شدن برای مرحله نهایی و بسته بندی محصول طراحی شده است. - واحد جمع آوری محصول و ضایعات :
این واحد نوعی آپشن برای ماشین آلات محسوب می شود و تا حد زیادی در هزینه های نیروی انسانی و به طبع آن پایین آمدن قیمت نهایی محصول تاثیر گذار است. همچنین عدم دخالت انسان در فرآیند تولید باعث بالا رفتن بهداشت و پایین آمدن خطا می شود.
کارشناسان پلاستجو آماده خدمت رسانی به شما جهت خرید و سفارش گذاری انواع ظروف یکبارمصرف می باشند.
پلاستجو با معرفی و فروش تخصصی انواع محصولات و تولیدکنندگان عرصه پلیمر و پلاستیک می کوشد تا نیاز صنعت را در زمینه شبکه توزیع و خرید تخصصی بر آورده نماید. همچنین پلاستجو امکان مقایسه کیفیت و قیمت محصولات مختلف و مذاکره بی واسطه با تولیدکنندگان را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد تا آنها را در امر : خرید عمده پمپ اسپری غلیظ پاش ، خرید عمده بطری 250 میل ، خرید عمده گالن 20 لیتری ، خرید عمده گالن 10 لیتری ، خرید عمده مخزن فریم دار IBC ، خرید عمده سیفتی باکس ، خرید عمده سرنگ تزریق پزشکی ، خرید عمده ظروف یکبار مصرف ، خرید عمده ظروف مایکروویوی و خرید عمده ظروف IML یاری نماید .