سرنگ تزریق پزشکی و تاریخچه آن

حدود 100 سال پیش از میلاد مسیح، طبیب یونانی به نام “جالینوس” شکل اولیه سرنگ تزریق پزشکی را هنگام آزمایش بر روی افراد مرده در زمان تشریح جنازه ابداع کرد و از آن سرنگ اولیه در زمینه های دیگر نیز بهره برد.

در قرن 9 میلادی یک پزشک عراقی مصری به نام “علی الموصلی” برای ساکشن کردن و برداشتن کاتاراکت، از یک شیشه استوانه توخالی به عنوان سرنگ استفاده کرد. 

در سال 1853 میلادی دکتر “الکساندر وود” برای تزریقات  زیر جلدی نوعی سرنگ کاربردی اختراع کرد که شکل تقریبی سرنگ های امروزی را داشت. تقریبا به صورت همزمان یک پزشک فرانسوی به نام “چارلز پراواز” توانست یک سرنگ مشابه فلزی را اختراع کند که از سرنگ ساخته شده توسط دکتر وود بسیار کامل تر بود و به همین خاطر شهرت زیادی هم بدست آورد.

در سال 1949 اولین سرنگ های یکبار مصرف توسط “آرتور اسمیت” ساخته شدند و پس از آن رفته رفته به تولید انبوه رسید و پیشرفته تر شدند تا به سرنگ های رایج امروزی منتهی گردید.

تا قبل از فراگیری تولید سرنگهای پلاستیکی، از سرنگهای فلزی با کپسول شیشه ای استفاده می شده است که علاوه بر وزن بالای محصول، خطر شکستگی و دفرمگی را در زمان حمل به همراه داشته است.

استفاده از پلیمر و پلاستیک در تولید محصولات پزشکی مخصوصا انواع ست سرم و سرنگ، سهولت تولید و به طبع آن تیراژ بالا را به همراه داشته است.

همچنین نایلون و نایلکس و سلیفون نیز به بسته بندی استریل و انبارش طولانی مدت اقلام پزشکی کمک شایانی کرده است به طوری که توصیه شده اگر سرنگ از بسته بندی خود خارج شده باشد، به علت امکان آلودگی بهتر است مورد استفاده قرار نگیرد.

بهترین زمان استفاده از سرنگ تا 5 سال پس از تولید می باشد و بهتر است پس از آن برای تزریق وریدی استفاده نگردد.

 

در ادامه این مطلب از سری مقالات پلاستجو با ما همراه باشید تا علاوه بر فراهم کردن شرایط خرید عمده سرنگ تزریق پزشکی شما را با انواع مختلف سرنگ و کاربرد آنها آشنا کنیم.

 

 

سرنگ تزریق پزشکی چیست؟

همانطور که روش های تزریق متنوع می باشد و برای هر شخص با شرایط فیزیکی و نوع بیماری خاصی که دارد متفاوت می باشد، سرنگ ها نیز جدای از میزان و اندازه حجم شان، دارای انواع متفاوتی هستند که هر یک از آنها برای موارد مخصوص به خود کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند.

جالب است بدانید برای اموری غیر از پزشکی و درمانی نیز از سرنگ های خاصی استفاده می شود، بطور مثال در سفالگری و صنعت ساختمان جهت استحکام بتن و مصالح از سرنگ های مخصوص استفاده می شود که بوسیله آنها می توانند ترکیبی از مواد مورد نظر را به میزان مشخص به ملات ساخته شده تزریق نمایند.

در این مقاله موضوع بحث ما بطور اختصاصی درباره سرنگ های تزریق پزشکی می باشد.

سرنگ پزشکی تشکیل شده از یک پمپ پیستونی است که می ‌تواند با فشار دست در ‏یک استوانه به جلو و عقب برود و در انتهای خود یک سوراخ دایره ‌ای کوچک برای اتصال انواع سر سوزن با سایز های مشخص دارد که برای تزریق و یا کشیدن مایعات ‏و گازها در مصارف پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

سرنگ تزریق پزشکی و انواع آن

سرنگ های پزشکی دارای تنوع بسیار بالایی هستند چه از نظر اندازه طول و قطر سرسوزن و چه از لحاظ جنس بدنه و حجم های متفاوتی که دارند.

  • سرنگ پزشکی ساده :
    از این سرنگ برای تزریق مواد دارویی به بدن و گرفتن نمونه خون در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و باید در بازه دمایی 15 الی 35 درجه سانتی گراد نگهداری شده و بصورت یکبار مصرف از آن استفاده شود.
  • توبرکولین :
    سرنگ هایی باریک و دارای طول زیاد می باشند که معمولا سرسوزن ها کوچک و ریز برای آنها استفاده می شود و بیشتر جهت تزریق در کودکان، شست و شوی زخم ها و تزریق محلول های خاص کاربرد دارند.
  • لوئرلاک یا سرپیچ دار :
    در این نوع سرنگ های پزشکی سوزن تزریق درون شیارهای مارپیچی بدنه قفل می ‌شود. بدنه سرنگ‌ های لوئرلاک، معمولا از پلی پروپیلن ساخته شده و سوزن آن‌ ها دارای پوشش سیلیکونی جهت کاهش سوزش و درد در هنگام تزریق می ‌باشد.
  • گاواژ :
    سرنگ های گاواژ قابلیت نصب سرسوزن تیز را ندارد و از نوک پلاستیکی صاف آن بیشتر برای شست و شوی مثانه و وارد کردن مواد خوراکی از طریق سوند به بدن و یا خارج کردن ترشحات معده استفاده می شود.
  • انسولین :
    این سرنگ ها مخصوص تزریق انسولین می باشند و در دو سایز 50 و 100 واحدی تولید می شوند.

طراحی آنها به شکلی می باشد که مانند سرنگ های عادی هیچ مقداری از محلول داخل آن باقی نمی ماند و هر میزان دوزی که مورد استفاده باشد تا قطره آخر وارد بدن بیمار می گردد. این مدل از سرنگ ‌ها دارای لنز بزرگنمایی است و با تکنولوژی تراش سه‌ گانه ساخته شده اند.

  • هیپودرمیک :
    این سرنگ ها که به سرنگ هیپودرمیک مشهور هستند برای تزریقات زیر پوستی مورد استفاده قرار گرفته و به یک سوزن تو خالی متصل می شوند. بوسیله این سرنگ ها پوست سوراخ شده و مواد دارویی وارد بخش زیرین پوست بدن می شود. بعلاوه از این سرنگ ها برای خارج کردن خون از بدن نیز استفاده می کنند.

طبق دستورالعمل های بین المللی باید سرسوزن پس از استفاده در سیفتی باکس انداخته شده و بدنه آن نیز امحاء گردد.

 

شما می توانید از طریق سایت تخصصی پلاستجو تمام اقلام مصرفی تجهیزات پزشکی را که در فرآیند تولید آنها از پلیمر و پلاستیک استفاده شده به صورت عمده و مستقیما از تولیدکنندگان خریداری نمایید.

 

پلاستجو با معرفی و فروش تخصصی انواع محصولات و تولیدکنندگان عرصه پلیمر و پلاستیک می کوشد تا نیاز صنعت را در زمینه شبکه توزیع و خرید تخصصی بر آورده نماید. همچنین پلاستجو امکان مقایسه کیفیت و قیمت محصولات مختلف و مذاکره بی واسطه با تولیدکنندگان را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد تا آنها را در امر : خرید عمده پمپ اسپری غلیظ پاش ، خرید عمده بطری 250 میل ، خرید عمده گالن 20 لیتری ، خرید عمده گالن 10 لیتری ، خرید عمده مخزن فریم دار IBC ، خرید عمده سیفتی باکس ، خرید عمده سرنگ تزریق پزشکی ، خرید عمده ظروف یکبار مصرف ، خرید عمده ظروف مایکروویوی و خرید عمده ظروف IML یاری نماید .

به دوستانتان اطلاع دهید

نظرات کاربران بدون دیدگاه