کاربرد انواع دیسپنسر کدام است؟

کاربرد انواع دیسپنسر کدام است؟

دیسپنسر نامیست که خیلی از افراد جامعه برای اولین بار و به علت شیوع ویروس کرونا آن را شنیده اند و اغلب نمی دانند انواع دیسپنسر کدامند، چه کاربردی داشته و انواع آن کدام است به همین دلیل هم درباره دیسپنسر در اینترنت جست و جو کرده تا بیشتر با این دستگاه پر کاربرد آشنا شوند. اما برای افرادی که در صنعت تجهیزات پزشکی، محیط های پزشکی و یا آلوده فعالیت دارند نه تنها نامی آشنا بوده بلکه کیفیت و تنوع کاربرد آن بسیار برایشان اهمیت دارد.

ما در ادامه این مطلب از سری مقالات پلاستجو قصد داریم به معرفی انواع دیسپنسر و کاربردهایشان بپردازیم.

دیسپنسر چیست؟

دیسپنسر از نظر لغوی به معنای توزیع کننده می باشد و در اصطلاح دیسپنسر وسیله ایست که وظیفه اصلی پخش کنندگی انواع مایعات و محلول های مایع در کاربرد های مختلف را بر عهده دارد.

انواع دیسپنسر ها کدامند؟

دیسپنسرها دارای سه گروه اصلی هستند که البته برخی شرکت های تولید کننده با به کارگیری خلاقیت در تولید محصولات خود، باعث ایجاد تنوع بیشتری در تولید دیسپنسر شده اند که در صنایع غذایی نیز کاربرد دارند.

اما بطورکلی دیسپنسر های پزشکی و آزمایشگاهی پرکاربرد ترین نوع آنها می باشند.

دیسپنسر های اتوماتیک

دیسپنسر های اتوماتیک از رایج ترین دیسپنسرها می باشند که قابلیت اصلی آن علاوه بر رقیق کنندگی محلول ها، پاشش منظم و دقیق می باشد. این دیسپنسرها عموما دارای چشمی یا حسگر بوده که با تشخیص هوشمند دست کاربر در محدوده عملکرد دستگاه فعال مى گردد و میزان مشخصی محلول ضد عفونی کننده یا هر مایع دیگری را مورد استفاده قرار می دهد. این دیسپنسرها دارای اجزای تشکیل دهنده متنوعی می باشد.

کاربرد انواع دیسپنسر کدام است؟

مکان هایی مانند بیمارستان ها، درمانگاه ها و ادارات که نیاز به تبادل مدارک و وسایل از مراجعه کنندگان وجود دارد، بخاطر استفاده زیاد از محلول های ضد عفونی کننده نیاز دارند با سرعت بالا و بدون لمس اهرم فشار انواع دیسپنسر، دست هایشان را ضد عفونی نمایند.

همچنین دیسپنسر های اتوماتیک جهت استفاده برای محلول هایی که به سرعت میکروبی میشوند گزینه ی بسیار مطلوبی هستند.

دیسپنسر های اهرمی

دیسپنسر های اهرمی جزء دسته ی رقیق پاش های مکانیکی قرار می گیرد و وظیفه پاشش محلول و مایع داخل خود را داشته و با هربار فشار دادن اهرم آن، مقدار مشخصی محلول به بیرون پاشیده و در دسترس مصرف کننده قرار می دهد.

این دیسپنسرها عموما از جنس پلاستیک ABS یا HDPE وهمچنین فلز ساخته می شوند که البته نوع پلیمری آن مقاومت خوبی در برابر مواد شیمیایی و مایعات اسیدی خورنده دارد.

این دیسپنسرها را عموما داخل بیمارستان ها و مراکز درمانی مشاهده کرده اید اما بهتر است از این مدل دیسپنسر برای اماکنی استفاده شود که کمتر نیاز به استفاده از محلول باشد، مراکزی مانند شرکت هایی که مراجعه کننده حضوری ندارند، مراکز آموزشی و امثال آن چرا که استفاده از این نوع رقیق پاش ها نسبت به انواع دیسپنسر های اتوماتیک کمی زمان بر تر بوده و لازم است با اهرم تماس فیزیکی برقرار شود.

دیپنسر های آزمایشگاهی

بخش خاص تر و تخصصی تر دیسپنسرها، دیسپنسرهای آزمایشگاهی می باشد که دارای ویژگی های نسبتا خاص و پیچیده ای هم از نظر ظاهر و هم از نظر کاربرد هستند. این دیسپنسرها معمولا باید دارای انتخاب گر حجم و و صفحه نمایش دیجیتال بوده تا مصرف کننده بتواند میزان دقیق مایع خروجی را طبق نیاز خود کنترل نماید. معمولا مایعات مورد استفاده در بخش آزمایشگاه ها حساس می باشند و لازم است به میزان و بادقت بالایی از دستگاه خارج شوند و دیسپنسر مورد استفاده باید از دقت بالا برخوردار باشد.

اجزای تشکیل دهنده دیسپنسرهای آزمایشگاهی شامل انتخاب گر حجم، صفحه نمایش دیجیتال، اهرم تعیین حجم، اهرم پر کننده، نازل تخلیه، رابط توزیع، مقیاس حجم، مخزن ذخیره و دکمه خاموش و روشن کردن می باشد که هر یک از این اجزا دارای وظیفه ای خاص بوده که در مقاله دیسپنسر های آزمایشگاهی به بررسی کامل آنها پرداخته ایم.

کاربرد انواع دیسپنسر؟

کاربردهای دیسپنسر نسبت به انواع آن کاملا متفاوت می باشد. اما عمومی ترین مدل دیسپنسرها که به دو نوع اهرمی و اتوماتیک تقسیم می شود، بیشتر برای محیط های بیمارستانی و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرند که محیطی آلوده دارند و افراد نیاز دارند بعد از هر بار تماس فیزیکی با اجزای محیط، دستان خود را ضد عفونی و از محلول های ضد عفونی کننده استفاده نمایند. 

اما این روزها که بخاطر شیوع ویروس کرونا در هر محیطی لزوم استفاده از انواع ضد عفونی کننده ها حس می شود، انواع شرکت های خصوصی و ادارات، مدارس و تمام مراکز آموزش، مراکز خرید و هر نوع محل تجمع دیگری می توانند برای حفظ سلامت کارمندان و مراجعین خود از دیسپنسر های اتوماتیک یا اهرمی به نسبت نیاز خود استفاده نمایند.

کاربرد انواع دیسپنسر کدام است؟

در مورد دیسپنسر های آزمایشگاهی همانطور که از نامش مشخص است و در بالا نیز به آن اشاره کردیم تنها مخصوص کاربردهای آزمایشگاهی و محلول های حساس و شاید خطرناک آزماشگاهی می باشد. این دستگاه ها از مقاومت بالایی در برابر مواد اسیدی خورنده و مایعات شیمیایی برخوردار هستند.

دیسپنسرهای پزشکی که شامل انواع دیسپنسرهای اهرمی و اتوماتیک می شود نیز بیشتر برای مراکز درمانی از جمله کلینیک ها، بیمارستان ها، درمانگاه ها و مطب های شخصی پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد.

البته ویروس کرونا به ما آموخت جهت رعایت بیشتر بهداشت و جلوگیری از انتقال هرگونه بیماری بهتر است از این دستگاه در محیط های کاری و اداری نیز استفاده شود.

اجزای اصلی انواع دیسپنسر اتوماتیک

-انتخابگر حجم: تنظیم حجم مورد نظر برای توزیع
-صفحه نمایش دیجیتال: نشان دهنده حجم انتخاب شده، آلارم‌ها و خطاهای دیسپنسر و …
-اهرم تعیین حجم: فعال کننده پیستون متصل به سرنگ
-اهرم پر کننده: اهرمی مکانیکی است که به صورت دستی فعال می‌شود و مایع را به داخل مخزن می‌کشد.
-نازل تخلیه: خارج کننده محلول از دیسپنسر
-مقیاس حجم: نشان دهنده حداکثر میزان توزیع ممکن بـا آداپـتـور
-مخزن ذخیره: نگهدارنده مایع مورد نظر
-دکمه خاموش و روشن
-باتری

نکاتی که باید برای استفاده از دیسپنسر رعایت کرد

– دمای محل مورد استفاده باید ثابت باشد.

– دیسپنسر دائم تمیز و ضد عفونی و از باکتری و آلودگی پاک شود.

– ایده عال است دیسپنسر در محیط داخلی و سرپوشیده استفاده شود.

– اندازه دیسپنسر متناسب با میزان مصرف باشد.

– نوع دیسپنسر متناسب با نوع محلول انتخاب شود.

 

پلاستجو با معرفی و فروش تخصصی انواع محصولات و تولیدکنندگان عرصه پلیمر و پلاستیک می کوشد تا نیاز صنعت را در زمینه شبکه توزیع و خرید تخصصی بر آورده نماید. همچنین پلاستجو امکان مقایسه کیفیت و قیمت محصولات مختلف و مذاکره بی واسطه با تولیدکنندگان را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد تا آنها را در امر : خرید عمده پمپ اسپری غلیظ پاش ، خرید عمده بطری 250 میل ، خرید عمده گالن 20 لیتری ، خرید عمده گالن 10 لیتری ، خرید عمده مخزن فریم دار IBC ، خرید عمده سیفتی باکس ، خرید عمده سرنگ تزریق پزشکی ، خرید عمده ظروف یکبار مصرف ، خرید عمده ظروف مایکروویوی و خرید عمده ظروف IML یاری نماید .

به دوستانتان اطلاع دهید

نظرات کاربران بدون دیدگاه